Adiadne nousi syksyllä tutulle telakalle ja päätös oli tehty aloittaa kunnostus tulevaa kautta varten jo syksyllä. Yllättäen päätös piti, ja ”kevätkunnostus” alkoi jo lokakuussa.

Työlistalle tuli mm.:

läpivientien uusiminen, lukumäärän vähentäminen ja kaikkien ”hanoittelu”
istumalaatikon pohjan uusiminen, ja siihen avattava luukku
istumalaatikon luukkujen kunnostus
kaikkien makeavesiletkujen vaihto
vanhat sähköhärvelit pois, samon piuhat
uudet hupiakut, yksi kuoli viime kesänä
peräsimen ohjausvaijereiden vaihto
uusi potkuri
murrosnivel akseliin
moottorin kumityynyt vaihtoon
moottorin käyttöpaneelin muokkaus, pari uutta mittaria ja merkkivaloa
hihnavetoinen merivesipumppu sähköisen tilalle, vihdoin?
iPad teline kipparin eriöön
B&G näyttö kipparille

Pikaisesti noston jälkeen irrotin potkurin mahdollisen uuden tieltä. Se irtosi naurettavan helposti kun käytössä oli kunnon ulosvetäjä. Potkuri siirtyi kotiin odottamaan mahdollista vaihtoprojektia.

Potkurin irrottamisen jälkeen vuorossa olivat pohjan vanhat anturit eli kaksi kaikuluotaimen anturia ja kaksi Sumlogin mekaanisen lokin anturia. Kaikki irtosivat vaivatta – kiitos Dremelin katkaisulaikan – ja antureista jäi muistuttamaan vain muutama 12mm reikä.

Selkeänä jatkumona anturien poiston jälkeen oli vanhojen ja ylimääräisten kaapelien arkeologiset kaivaukset ja poisto. Runko istumalaatikon alta siistiytyi huomattavasti ja se oli tarkoituskin sillä läpivientien vaihto edellytti selkeää tilaa eikä kaapelien sekamelskaa samalla alueella. Kaapeleita irroitettaessa löytyi mashinraumista moottorin takaa brittiläisen kaikuluotaimen keskusyksikkö 60-luvulta. Harmi, ettei sen näyttö ollut säästynyt, tiedä vaikka olisin vihkinyt sen uudelleen käyttöön. Harvassa veneessä olisi tänä päivänä hehkuputkilla toteutettu kaikuluotain.