Koska työlistalla oli painelaakeri potkuriakseliin, päätin tehdä luukun sitloodan pohjaan. Ilman isoa reikää sitloodan pohjassa, olisi pitänyt tehdä remonttia konttausasennossa konehuoneen perillä joka ei kuulostanut kiehtovalta ja käytännössä hommista ei olisi mitään tullut. Kyseinen paikkahan on juuri sitloodan alla. Painelaakerin tuen lisäksi hommia tuli lisää aika reippaasti kuten tämän kevään jutuista selviää. Tässä hahmottuu reiän koko eli n. 80cm x 1 m. Reiän kokoon vaikutti se, että tarkoitus on jossain vaiheessa nostaa moottori läpikäyntiä varten pois Ariadnesta ja nosto onnistunee melko helposti tämän reiän kautta.

Tässä reikä on tehty mutta luukun kehys eli palkkeja puuttuu. Sotkuista? Kyllä, tapojeni vastaisesti käynnissä oli useita töitä eli tämä sitloodan pohjan remontti, ja sen lisäksi ainakin läpivientien vaihto ja potkuriakselin painelaakerin tuenta runkoon. Kehyksen poikittaisia palkkeja ei onneksi tarvinnut alkaa tehdä, ne olivat valmiina. Pitkittäiset palkit puuttuivat joten kantavaa kehystä ei tietenkään ollut. Sellainen piti siis tehdä jotta sitloodan lattia olisi tarpeeksi tukeva vaikka siinä iso reikä onkin keskellä.

Luukun kehyksen palkit tein valkotammesta, tässä raakapala. Se löytyi sopivasti autotallista, joten sitä ei tarvinnut alkaa hakea jostain puukaupasta. Oli jäänyt yli Johannan kansikaarien teosta. Tallissa on nyt yksi puupala vähemmän, enää 2194 kappaletta jäljellä 🙂

Ja tässä kaksi sopivan mittaista aihiota höylättynä ja hiottuna mutta ei vielä sovitettuna.

Ja tässä palkkeja sovittamassa.

Tässä luukun kehys on jo valmis ja uusi vaneri sitloodan pohjalla ruuvattu kiinni ja maalattu Betoluxilla. Kehyksestä tuli kehuttavan hyvä, pohja ei nitise eikä natise. Lisäksi kannen päälle tulevat vielä tiikkiritilät jotka tästä kuvasta puuttuvat. Luukun kansi on pystyssä kuvan yläosassa. Luukun kansi tuli 12mm vanerista, samasta kuin uusi sitloodan pohja. Kanteen liimasin epoksilla jäykisteet samasta vanerista vahvistamaan sitä sillä 12mm vaneri olisi taipunut aika reippaasti kun 100kg seisoo keskellä sitä.