Uudet hupiakut, kaksi kpl 105Ah tuli viimein hankittua, itse asiassa jo heinäkuussa ja niihin liittyen yksi pääkytkin vaihtui. Samalla akut siirtyivät styyrpuurin puolelta jotakuinkin keskilaivaan vesitankin päälle. Toinen pääkytkin, moottorin, vaihtui nyt elokuussa ja vanhat pääkytkimet saivat lähteä moottorin etuosasta pois. Vanhoista pääkytkimistä jotka olivat konekopan seinässä ei jäänyt kuin reiät jäljelle, katso ylläolevaa kuvaa. Jossain vaiheessa peitän reiät, todennäköisesti samalla kun laitan laturin ja merivesipumpun piiloon. Uudet pääkytkimet löysivät paikkansa hiukan alempaa ja upotettuina etteivät ole paljoa tiellä. Ne näkyvät alla olevassa kuvassa.

Samalla vaihtuivat kaikki akkukaapelit ja vedin moottoriakun -kaapelin moottorille asti. Sieltä on ainoa maadoituskaapeli runkoon, muut otin pois. Rungon maadoituskaapeleieta oli muutama kappale lähellä akkuja ja ne vaikuttivat hiukan epäilyttäviltä.

Uudet pääkytkimet katkaisevat sekä + että – joten ne erottavat akut kokonaan kaikesta tarvittaessa. Hupiakuilta menee syöttö (+ ja -) kytkinpaneeliin ja lisäksi kuuden sulakkeen kytkentäyksikköön johon on tarkoitus kytkeä ainakin Webasto ja jääkaapin tupakansytytinliitin. Tällä tavoin niitä ei tarvitse vetää kytkinpaneelin kautta ja niissä on omat sulakkeensa. Kytkentäyksikkö tulee konehuoneeseen. Se omalta osin tekee kaapeloinnista siistimpää sillä akkuihin tai pääkytkimiin ei tarvitse laitteiden kaapeleita kytkeä.

Suurta hämmästystä aiheuttivat vanhat miinus-kaapelit. Akulta lähtevän -kaapelin ja runkoon menevän -kaapelin välillä kulki 60mA virtaa. Mitä vittua? Ei pitäisi. Tässä yksi konkreettinen asia miksi uudet pääkytkimet katkaisevat molemmat eli sekä + että – puolen. Pohtimisen ja kelailun jälkeen syyksi osoittautui aurinkopaneelin latausyksikkö. Tai ainakin se oli osallisena ko. virrassa, sillä kun siitä irrotti moottorin akun -kaapelin virta hävisi. Päätin saman tien, että aurinkopaneelilla ladataan vain hupiakkuja ja nyt pystyin vetämään sen latauskaapelit suoraan hupiakuille joten niitä ladataan jatkuvasti eikä ole pelkoa että -kaapelit yhdistyisivät jollei akkuja kytketä pääkytkimistä päälle. Aurinkopaneelin lataussäätimen – on täysin erillään kaikesta muusta joten sen ei pitäisi ainakaan hirveästi sekoittaa miinuspuolen virtoja. Moottorin akku sen sijaan latautuu vain moottorin laturilla jonka pitäisi piisata enemmän kuin riittävästi. Hupiakkukin latautuu moottorin laturilla kunhan se on kytketty päälle, sama pätee verkkovirtalaturille: se lataa akkuja mikäli vastaava pääkytkin on päällä.

Kytkentäkaavio Ariadnen sähköistä syntyi Inkscapella, ja tällä kertaa Macciversion avulla. Hyvin pelasi ja kaavio elää vielä jonkin aikaa kunnes kaikki kaapelivedot on saatu dokumentoitua. Tällainen se on tällä hetkellä:

Kuvia tulee kunhan kerkiää.